شورای امنیت چهارمین قطعنامه تحریم ایران را تصویب کرد

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه (? ژوئن ???? برابر با ?? خرداد ????) چهارمین قطعنامه تحریم ایران به دلیل ادامه فعالیتهای غنی سازی اورانیوم را تصویب کرد. این قطعنامه با ?? رأی موافق، ? رأی مخالف و یک رأی ممتنع از تصویب شورای امنیت گذشت.

برزیل و ترکیه رأی مخالف و لبنان رأی ممتنع دادند.

اندک زمانی پیش از رأی گیری نمانیدگان برزیل و ترکیه دلایل مخالفت خود با قطعنامه را تشریح کردند.

نماینده برزیل گفت تصویب قطعنامه پیام نادرستی به ایران خواهد داد.

هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا قطعنامه سازمان ملل را شدیدترین تحریمی خواند که آن کشور با آن روبرو بوده است.

 

لیست شخصیت های حقیقی و حقوقی (افراد و نهادها) ی در گیر در فعالیت های هسته ای یا تولید موشک های بالستیک یا دوربرد.

نهادها

1)    گروه صنعتی امین : این نهاد در پی تولید دستگاه کنترل دما با قابلیت کاربرد در تحقیقات هسته ای و مراکز تولید و عملیات این پژوهش ها است. این گروه وابسته به سازمان صنایع دفاع جمهوری اسلامی ایران است که در قطعنامه 1737 شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال 2006 نیزمورد اشاره و تأکید قرار گرفته بود. 

آدرس: صندوق پستی 91735-549  مجتمع صنعتی امین –

         مشهد – ایران

         شهرک سیدی- جاده خلج- کوچه سیدی- مجتمع کاوه

A.K.A گروه صنعتی امین

  
2) گروه صنعتی آرمامنت:  تولید کننده و ارائه خدمات ِ پشتیبانی جنگ افزارها و سلاح های سبک شامل تفنگ های با کالیبر متوسط و بزرگ. این گروه غالب تکنولوژی ها و خدمات مربوطه را از طریق گروه صنعتی حدید ارائه و عرضه می کند.

       آدرس: صندوق پستی 19585/777

               تهران- ایران

              کیلومتر 10 جاده مخصوص کرج-

              خیابان سپاه اسلام- کوچه پاسداران

 

3)     موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی: این مرکز تحت نظر وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی اداره  می شود. این وزارتخانه بر کلیه فعالیت های تحقیق و توسعه، تولید، تهیه و نگهداری و صادرات صنایع نظامی ایران نظارت عالیه دارد.

آدرس: صندوق پستی 19585/777

         تهران- ایران

       خیابان پاسداران

 

4)   شرکت بین المللی دوستان: این شرکت مسئول تأمین تدارکات، تجهیزات و خدمات مرتبط با برنامه موشکهای بالستیک یا دوربرد است.  

 

5)    صنایع فراسخت: این گروه صنعتی توسط سازمان صنایع هوایی ایران اداره و کنترل می شود. سازمان صنایع هوایی ایران نیز به نوبه خود زیر نظر وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی فعالیت می کند.

    آدرس:  صندوق پستی صندوق پستی 83145-311

            ایران- اصفهان

            شاهین شهر- کیلومتر 28 اتوبان اصفهان- تهران    

 

6)    بانک صادرا ت شرق   P.L.C.   FIRST EAST EXPORT BANKاین بانک توسط بانک ملت ایران در مالزی پایه گذاری و توسعه داده شده است و در طی 7 سال گذشته صدها میلیون دلار عملیات بانکی مربوط به فعالیت های هسته ای و موشک های دوربرد ایران را انجام داده است.

  آدرس: مالزی- پارک صنعتی لابوآن

          شماره 10-B1- ساختمان مرکزی87000 WP لابوان خیابان مردکا (استقلال)

          شماره ثبت بازرگانی: IL06889

 

7)    شرکت ابزار برشی کاوه: این شرکت توسط سازمان صنایع دفاع اداره و کنترل می شود.

     آدرس:  مشهد – ایران

صندوق پستی: 91735-549  کیلومتر 4 جاده خلج -شهرک سیدی- انتهای کوچه سیدی           شماره 91638    

 

8)    صنایع شهید بابایی: این مجموعه صنعتی تحت نظر گروه صنعتی شهید احمد کاظمی ( سازمان صنایع دفاع هوایی موشکی سابق وابسته به سازمان هوا-فضای وزارت دفاع جمهوری اسلامی). سازمان هوا-فضای وزارت دفاع جمهوری اسلامی اداره کننده گروه صنعتی شهید همت و گروه صنعتی شهید باکری است که این هردو در قطعنامه ی 1737 سال 2006 نیزمورد اشاره و تأکید  قرار گرفته بود

    آدرس: تهران- ایران صندوق پستی -7616535

            تهران 16548 

            بزرگراه امام علی، پارچین

 

9)    دانشگاه صنعتی مالک اشتر: این دانشگاه تحت نظر موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی است و شامل گروه تحقیقاتی فیزیک است که پیش از آن تحت نظر مرکز تحقیقات فیزیک اداره می شد. مقامات جمهوری اسلامی، تا به حال به ناظرین سازمان بین المللی انرژی اتمی اجازه مصاحبه با کارکنان یا بررسی مدارک این دانشگاه را،  به منظور روشن شدن نکات مبهم برنامه اتمی ایران نداده است.

  آدرس: تهران- ایران

         تهران، تقاطع بزرگراه امام علی و شهید بابایی

 

10)  وزارت دفاع و پشتیبانی صادرات نیروهای مسلح: این سازمان مسئولیت و اختیار بازاریابی و فروش تجهیزات نظامی تولید شده ی ایران را به مشتریان خود در سراسر جهان دارد. هرگونه فروش و صادرات فن آوری نظامی ایران به موجب قطعنامه 1747 سال2007 شورای امنیت سازمان ملل متحد ممنوع اعلام شده است.
آدرس: تهران- ایران

       صندوق پستی 16315-189

      غرب خیابان دبستان- منطقه عباس آباد

 

11)  ماشین آلات سازی میزان: این نهاد صنعتی توسط گروه صنعتی شهید همت اداره و کنترل می شود.

آدرس: تهران- ایران

       صندوق پستی 365-16595 

      گروه صنعتی امین A.K.A.:3MG  

 

12)  شرکت راهکار صنایع نوین : طراح و سازنده قطعات و سازه های  IR-40  راکتورهای آب سنگین در اراک است.

آدرس: اراک- ایران

      شرکت راهکار، صنایع راهکار، راهکار صنایع نوین.

ادامه دارد....

سازمان عفو بین الملل خواهان آزادی زندانیان سیاسی در ایران شده است

یک گروه بین المللی طرفدار حقوق بشر از دولت ایران خواسته است ناراضیان سیاسی را آزاد کند، زندان های خود را به روی ناظران بین المللی بگشاید، و اعدام به عنوان یک ابزار سرکوب را متوقف کند.

سازمان عفو بین الملل روز چهارشنبه، در پیشاپیش نخستین سالگرد انتخابات بحث انگیز ریاست جمهوری در ?? خرداد ماه (?? ژوئن)، در بیانیه ای از رفتار دولت ایران با زندانیان سیاسی انتقاد کرد و گفت نیروهای امنیتی برای متوقف ساختن اعتراضات خشونت بار خیابانی در پی انتخاب دوباره احمدی نژاد، هزاران نفر را دستگیر کرده اند. رهبران اپوزیسیون می گویند او از طریق تقلب در رای گیری به قدرت بازگشت.

 کلودیو کوردون، دبیر کل موقت سازمان عفو بین الملل، گفت دولت ایران مصمم است تمام صداهای مخالف را خاموش کند، و سعی دارد از تحقیقات بین المللی درباره نا آرامی های پس از انتخابات پرهیز کند. او از جمهوری اسلامی خواست به «کمپین هراس آفرینی» با هدف در هم شکستن کوچکترین مخالفت با نظام پایان دهد.

سازمان عفو بین الملل گفت انتظار دارد در پیشاپیش سالگرد انتخابات، اعدام ها با انگیزه های سیاسی ادامه پیدا کند. عفو بین الملل گفت ایران یکی از بالاترین آمار اعدام در جهان را دارد، و در سال جاری تا کنون، دولت دست کم ??? تن را اعدام کرده است.

برنامه اتمی تهران نباید جلوی اقدام بین المللی علیه نقض حقوق بشر را بگیرد

گاردین زیرعنوان "هشدارعفوبین الملل در باره نقض حقوق بشر در ایران" می نویسد عفو بین الملل امروزهشدار داد نگرانی های راجع به برنامه اتمی ایران نباید ازاقدامی بین المللی علیه نقض حقوق بشر توسط رژیم جمهوری اسلامی پس از انتخابات مورد اختلاف سال گذشته جلوگیری کند.

عفو بین الملل همچنین با ارائه فهرستی حاکی از تشدید سرکوبی ها توسط رژیم و تشکیلات سایه ای اطلاعاتی آن خواستار واکنشی هماهنگ و قاطع به قصورمقامات ایران دربرطرف ساختن نگرانی های حقوق بشری شده است.

عفو بین الملل در گزارش خود زیر عنوان "از اعتراض ها تا زندان" میگوید دست کم ???? نفر پس از اعتراض هائی بازداشت شدند که از یک روز پس از ادعای پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات مورد اختلاف ریاست جمهوری در دوازدهم ژوئن سال پیش بر میرحسین موسوی رهبر جنبش سبز رخ داده است.

عفو بین الملل میگوید شکنجه، ضرب وجرح، تجاوز و حبس انفرادی، همگی مورد استفاده قرار گرفته است، و صدها حکم محکومیت پس ازمحاکماتی غیر منصفانه با مجازات جبس هائی طولانی صادر شده است.

کلودیا کوردونه دبیر کل موقت عفو بین الملل میگوید دولت ایران مصمم است تمامی صداهای ناراضی را خفه کند و همزمان سعی میکند از تحقیقات جامعه بین المللی در مورد تخلفات مرتبط با ناآرامی های پس از انتخابات در برود.

چهار سرباز آمریکایی، در سرنگونی یک هلیکوپتر نظامی در افغانستان کشته شدند

شبه نظامیان طالبان یک فروند هلیکوپتر ناتو را در حنوب افغانستان سرنگون کردند و چهار سرباز آمریکایی را کشتند.

ناتو می گوید هلیکوپتر روز چهارشنبه در ایالت هلمند هدف آتش دشمن قرار گرفت. طالبان مسئولیت حمله را برعهده گرفتند و گفتند آنها هلیکوپتر را با آرپی جی در ناحیه «سنگین» سرنگون گردند.

در نقطه ای دیگر در هلمند، وزارت دفاع بریتانیا می گوید روز چهارشنبه در انفجاری در ناحیه «نهر سراج»، یک سرباز بریتانیایی کشته شد.

از روز دوشنبه، ناتو در سلسله حملاتی ?? سرباز خود را از دست داده است. علیرغم افزایش خشونت، رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، روز چهارشنبه گفت او انتظار دارد تا پایان سال نشانه هایی از پیشرفت در افغانستان ظاهر شود.

گیتس که برای ملاقات با همتای بریتانیایی خود به لندن رفته است، گفت ژنرال استنلی مک کریستال، فرمانده ارشد نظامی ناتو و آمریکا در افغانستان، او را مطمئن ساخته است پیشرفت به اندازه ای که برای توجیه ادامه حضور در کشور کافی باشد صورت خواهد گرفت.

گیتس همچنین گفت آمریکا ممکن است واگذاری کنترل بیشتر مناطقی را که در آنها امنیت بهتر شده است به دولت افغانستان آغاز کند. اما او همچنین هشدار داد در حالی که نیروهای آمریکایی عمیق تر در ایالت قندهار پیش می روند، «تابستان بسیار سختی» در پیش خواهد بود.

شورای امنیت به قطعنامه جدید تحریم ها علیه ایران رای می دهد

شورای امنیت سازمان ملل متحد، برای دادن رای به قطعنامه چهارمین دور تحریم ها علیه ایران آماده می شود.

سوزان رایس، نماینده ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد، می گوید قطعنامه شامل اقدامات جدید و لازم الاجرای زیادی است و او انتظار دارد با اکثریت قاطع ?? عضو شورای امنیت تصویب شود.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، می گوید تحریم ها سخت ترین اقداماتی است که تهران تا کنون با آنها روبرو شده است.

ممنوعیت های مسافرتی و محدودیت های مالی علیه افراد و گروه های مرتبط با فعالیت های اتمی و موشکی ایران، سپاه پاسداران انقلاب و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی، از جمله چنین اقداماتی است.

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری اسلامی ایران، هشدار داده است که تحریم های جدید می تواند به معنای پایان آمادگی ایران مذاکراه با قدرت های جهانی باشد.

انتظار می رود حدود ?? شرکت به فهرست سیاه فعلی سازمان ملل متحد افزوده شوند. یک فرد که هدف قطعنامه قرار دارد، «جواد رحیقی»، مقام ارشد یک مرکز پردازش اورانیوم در شهر اصفهان است.

قطعنامه همچنین تحریم های تسلیحاتی سازمان ملل متحد را علیه ایران گسترش خواهد داد و بخش بانکی جمهوری اسلامی را هدف می گیرد.

دست کم ? عضو از ?? عضو شورای امنیت باید قطعنامه را تصویب کنند. هنوز روشن نیست لبنان، ترکیه و برزیل چگونه رای خواهند داد. ترکیه و برزیل پس از معامله معاوضه سوخت اتمی با تهران، تمایلی به حمایت از تحریم های جدید نشان نداده اند.

روز چهارشنبه، یوکیو آمانو، مدیر آژانس بین المللی انرژی اتمی، اعلام کرد پاسخ های رسمی آمریکا، فرانسه و روسیه به معامله را دریافت کرده است.

 قدرت های غربی قبلا گفته اند این توافق  به نگرانی های اصلی در مورد برنامه اتمی ایران پاسخ نمی دهد.

خبرگزاری ایسنا، به نقل از علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران، می گوید تهران پرسش هایی را که سه کشور درباره برنامه مطرح ساخته اند بررسی خواهد کرد.

کلینتون با رییس جمهوری کلمبیا ملاقات می کند

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، برای گفت و گو با آلوارو اوریبا، رییس جمهوری کلمبیا، و دو کاندیدای ریاست جمهوری، به بوگوتا رفته است.

مقامات کلمبیا می گویند اوریبا وضعیت توافقنامه تجارت آزاد آمریکا و کلمبیا را مطرح خواهد ساخت. این توافق در سال ???? در پی مذاکرات مقامت دو کشور به دست آمد، اما کنگره آمریکا هنوز آن را تصویب نکرده است.

خانم کلینتون قرار است با کاندیداهای ریاست جمهوری، وزیر سابق دفاع کلمبیا و شهردار سابق بوگوتا، نیز ملاقات کند.

هدف از این دیدار این است که بر حمایت آمریکا از انتقال دموکراتیک در کلمبیا تاکید گذاشته شود. از اواخر دوره ریاست جمهوری بیل کلینتون، آمریکا ? میلیارد دلار، بیشتر برای پشتیبانی از نبرد آن کشور با کارتل های مواد مخدر و چریک های چپگرا، به کلمبیا کمک کرده است.

کلینتون از اکوادور به کلمبیا رفته است. او در آنجا کشورهای آمریکای لاتین را تشویق کرد برای حفظ رشد اقتصادی مالیات های سنگین تری بر ثروت وضع کنند.

پرزیدنت اوباما با محمود عباس ملاقات می کند

باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، روز چهارشنبه در کاخ سفید از محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی، استقبال می کند. آنها قرار است درباره پیشبرد روند صلح خاورمیانه بحث کنند.

محمود عباس گفته است او قصد دارد از پرزیدنت اوباما درخواست کند برای سوق دادن منطقه به سوی صلح «شجاعانه» تصمیم بگیرد. مقامات ارشد فلسطینی می گویند محمود عباس از آقای اوباما خواهد خواست اسراییل را برای کمک به موفقیت دور جاری مذاکرات غیر مستقیم زیر فشار بگذارد.

همچنین انتظار می رود پرزیدنت اوباما سعی کند تنش های ناشی از حمله کماندوهای اسراییلی به یک کاروان کشتی های حامل کمک برای غزه را کاهش دهد. در آن حمله هشت ترک و یک آمریکایی ترک تبار کشته شدند.

پیشتر، اسراییل اعلام کرد محدودیت ورود برخی از مواد غذایی و لوازم شخصی را که قبلا قدغن بود کاهش می دهد. مقامات فلسطینی می گویند اسراییل محدودیت کالاهایی مانند چیپس، نوشیدنی های غیر الکلی و آب میوه را لغو کرده است.

یک مقام آمریکایی گفت آقای اوباما در باره گام هایی برای بهبود وضع زندگی مردم غزه با عباس به تبادل نظر خواهد پرداخت، و درباره حمایت آمریکا از پروژه های مشخص برای پیشبرد توسعه اقتصادی و بالا بردن کیفیت زندگی ساکنان غزه بحث خواهد کرد.

پرزیدنت اوباما همچنین می خواهد درباره یک استراتژی دراز مدت برای پیشرفت در غزه، از طریق رایزنی با فلسطینیان، اسراییلیان، مصری ها و شریکان دیگر، بحث کند.

گیتس: اروپا ترکیه را به سوی شرق سوق می دهد

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، می گوید بی میلی اروپا به تقویت مناسبات با ترکیه، رهبران آن کشور را از غرب دور می کند.

گیتس روز چهارشنبه در لندن به خبرنگاران گفت ترکیه ممکن است به شرق روی آورد زیرا اروپا حاضر نیست «ارتباط اورگانیک با غرب» را که آنکارا در جستجوی آن بوده است، با ترکیه بر قرار سازد.

ترکیه از سال ???? برای پیوستن به اتحادیه اروپا سرگرم مذاکره بوده، اما پیشرفت زیادی نکرده است.

گیتس همچنین گفت خراب شدن مناسبات ترکیه با اسراییل در سال گذشته موجب نگرانی است.

روابط دو کشور پس از حمله اسراییل به نوار غزه در یک سال ونیم پیش متشنج شد. تنش ها ماه گذشته، در پی حمله مرگبار اسراییل به ناوگان کشتی های حامل کمک برای غزه افزایش یافت.

گیتس گفت ایالات متحده و کشورهای اروپایی نیاز دارند به آنچه می توانند برای تشویق رهبران ترکیه به ارج نهادن بر پیوندهای نیرومند تر با غرب انجام دهند، بیاندیشند.

مهاجمان، کاروان تدارکی ناتو در پاکستان را به آتش کشیدند

مردان مسلح در حمله ای به یک توقفگاه کامیون در حومه کراچی، هفت تن را کشتند. آنها همچنین کاروانی از نفتکش ها و کامیون های حامل تدارکات برای نیروهای ناتو در افغانستان را به آتش کشیدند.

مقامات پاکستانی می گویند ?? تا ?? مرد مسلح بامداد چهارشنبه، در ?? کیلومتری اسلام آباد، تیراندازی به سوی توقفگاه را آغاز کردند و سپس حدود ?? کانتینر را به آتش کشیدند، و با اتومبیل و موتور سیکلت گریختند.

به گفته مقامات، برخی از رانندگان کامیون ها در میان کشته شدگان بودند.

یک راننده می گوید وقتی حمله آغاز شد او در کامیونش نشسته بود و صدای تیراندازان را شنیده که می گفتند «رانندگان را بکشید» و اجازه ندهید کسی فرار کند.

ستیزه گران در گذشته به کامیون های حامل تدارکات برای نیروهای ناتو و آمریکا حمله کرده اند، اما این نخستین بار است که حمله در فاصله ای چنین نزدیک به اسلام آباد صورت می گیرد.

اسرائیل تحقیقاتی را در مورد حمل? کُماندوهای این کشور به کشتی امداد غزه آغاز کرده است

تحقیقاتِ اسرائیل در مورد رویدادِ کشتی امداد غزه در حالی صورت می گیرد که اعتراض های جهانی به حمله ای که منجر به مرگ ? غیر نظامی شد، هنوز ادامه دارد. این اعتراض ها باعث شده است که در داخل اسرائیل نیز پرسش هایی در مورد ادام? محاصر? سه سال? غزه، مطرح شود.

انتقادهای بین المللی در مورد حمل? هفته گذشت? اسرائیل به کشتی امدادی که قصد شکستن محاصر غزه را داشت، ادامه دارد. اما اسرائیل در موضع خود مبنی بر ادام? محاصر? این منطقه سرسختانه ایستاده است. اسرائیل معتقد است جهان موضع این کشور را درک نمی کند. نخست وزیر اسرائیل جهانیان را به دورویی و نتیجه گیری سریع و جانبدارانه، متهم می کند.

اسرائیل انتقال تجهیزات و مواد غیر نظامی مانند سیمان را که ممکن است استفاده های نظامی داشته باشد به غزه منع کرده است. آمریکا، اتحادیه اروپا و کشورهای دیگر منتقد این سیاست اسرائیل هستند.

«دوره گولید» مشاور پیشین نخست وزیر اسرائیل معتقد است اسرائیل با مشکل روبرو ست. وی می گوید حماس، نیروهایی که کنترل نوار غزه را برعهده دارند، بخشی از شبک? جهانی اخوان المسلین و متحد ایران است. این گروه به اسرائیل موشک پرتاب کرده و خواهان نابودی اسرائیل است و به گفت? وی حماس سرِ سوزنی در ایدئولوژی خود تغییر ایجاد نکرده است. مشاورِ پیشین نخست وزیر اسرائیل می گوید «در چنین شرایطی گزین? اسرائیل چیست؟ آیا اسرائیل باید به حماس اعتماد کند؟»

مدت ها پیش از حمل? کماندوهای اسرائیلی به کشتی امداد غزّه برخی در اسرائیل مخالف ادام? محاصر? غزه بودند. یکی از این شخصیت ها «شلومو بروم» ژنرالِ بازنشست? ارتش اسرائیل می گوید محاصره زمانی کارساز است که طرف مقابل چیزی برای از دست دادن داشته باشد. اگر سیاست ما این است که حماس را در کنجی قرار داده و در شرایطی قرار دهیم که چیزی برای از دست دادن نداشته باشد، این سیاستِ غیر مؤثری است.

در حال حاضر بخش عمده ای از محموله های کشتیِ امداد در ترمینال های اسرائیلی است و حماس اجاز? انتقال این محموله ها را به داخل غزه نمی دهد.

سازماندهندگان کشتی امداد می گویند هدف نهایی آنها جلب توجه جهانی به محاصره غزه بود و نه لزوماً پایان دادن به این محاصره. یکی از سازماندهندگان می گوید با جلب توجه جهانیان ما به داوطلبان، بودجه و امکانات بیشتری، از جمله به کشتی های بیشتری دسترسی پیدا خواهیم کرد.

در همین حال کارشناسانی مانند ژنرال «بروم» معتقدند واقع? هفت? گذشته به نفع فعالان صلح و حماس تمام شد و نهاد های مختلفی از جمله هلال احمر ایران اعلام کرده اند قصد دارند کشتی های امدادی را به غزه اعزام کنند. چالش اسرائیل در مورد محاصره غزه همچنان ادامه دارد.